Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Pasaulē

Musulmaņi tiek aicināti uzbrukt ebrejiem un amerikāņiem

© Reuters/Scanpix

Viens no augstākajiem starptautiskā teroristu organizāciju tīkla "Al Qaeda" līderiem Halids Batarfi paudis aicinājumu musulmaņiem "it visur" pasaulē uzbrukt ebrejiem un amerikāņiem, šādi reaģējot uz ASV prezidenta Donalda Trampa lēmumu atzīt Jeruzalemi par Izraēlas galvaspilsētu.

Pirmdien izplatītajā video Batarfi skaidroja, ka Trampa lēmums ir "jauna ebreju un kristiešu kara pieteikšana" un ka visu musulmaņu pienākums ir atbrīvot svēto pilsētu, paziņojusi organizācija "SITE Intelligence Group", kas veic ekstrēmistu tīmekļa aktivitāšu monitoringu.

"Nevienam musulmanim nav tiesību atdot Jeruzalemi, lai kas arī notiktu," sacīja Batarfi, kas vada "Al Qaeda" spēcīgo Jemenā bāzēto atzaru. "Tikai nodevējs no tās atteiksies vai to nodos citiem."

Musulmaņiem "ir jāceļas un jāuzbrūk ebrejiem un amerikāņiem it visur", 18 minūtes garajā video "Mūsu pienākums mūsu Jeruzalemei" sacīja līderis.

Trampa lēmums atzīt Jeruzalemi par Izraēlas galvaspilsētu izraisījis protestus musulmaņu valstīs, kā arī vairāku ASV sabiedroto nopēlumu.

Batarfi video skaidroja, ka ASV sabiedroto protesti nav patiesa kritika, "bet tikai acīs iesviesti putekļi".

"Lielākā atbildība gulstas uz musulmaņiem Amerikā un pasaules rietumvalstīs," viņš sacīja.

"Musulmaņiem okupētajās teritorijās ir jānogalina visi ebreji, viņus sabraucot, nodurot vai arī lietojot pret viņiem it visus ieročus, vai nodedzinot viņu mājas," sacīja līderis.