Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Pasaulē

"Mēs esam vergi"; Ukraiņi atklāj, kā pret viņiem attiecas ES darba tirgū

© AFP/Scanpix

Ukrainas iedzīvotāji, kas bija devušies piepelnīties uz Eiropas Savienības valstīm, negatīvi izteikušies par apstākļiem, kādos viņiem nācās strādāt, raksta izdevums "Страна.ua".

Izdevums raksta, ka vairāki simti ukraiņu bija devušies strādāt uz Poliju un Ungāriju, jo tur, atšķirībā no citām valstīm, nav nepieciešama darba vīza. Taču “tādu shēmu tāpat nevar nosaukt par labu, jo var iekārtoties tikai mazkvalificētos darbos, pie tam tikai uz trim mēnešiem,” raksta medijs.

Piemēram, Marija Taravanska, kas atradusi darbu Gdaņskā, stāsta, ka ukraiņiem Eiropas algas liekas kosmiskas, bet, ja salīdzina tās ar vietējām cenām - migrantiem maksā maz, ļoti maz.

“Mēs viņiem esam vienkārši vergi, lets darbaspēks,” teica sieviete, piebilstot ka nekādā gadījumā darba devējiem nedrīkstot dot pases, jo tad ir reāla iespēja kļūt par vergu.

Vēl viens ukrainis Juris Ardels, kas strādā celtniecības jomā netālu no Varšavas, piebilda, ka īpaši smagi darbā ES klājas ukraiņu sievietēm, jo viņām gandrīz neesot iespēju atrast labu darbu.