Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Medicīniskā pārbaude: Cik vesels ir Tramps?

© REUTERS / Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps ir fiziski vesels un ir gaidāms, ka viņš tāds varētu palikt visu savas prezidentūras laiku, un viņam nav nekādu kognitīvo (izziņas) problēmu, liecina otrdien publicēti viņa medicīnisko pārbaužu rezultāti.

Jau ziņots, ka 71 gadu vecajam Trampam piektdien tika veiktas medicīniskās pārbaudes pirmoreiz kopš viņa stāšanās prezidenta amatā, un tajās konstatēts, ka viņam ir lieliska veselība.

"Visi dati rāda, ka prezidents ir vesels un tāds paliks visu savas prezidentūras laiku," Trampa ārsts Ronijs Džeksons paziņoja Baltā nama preses konferencē.

"Nav nekādu pazīmju, ka viņam būtu kādas izziņas problēmas," ārsts piebilda.

Džeksons sacīja, ka Tramps pats bija pieprasījis izziņas testu un tā rezultāti esot "ārkārtīgi labi".

Ārsts sacīja, ka viņam neesot bijušas "pilnīgi nekādas bažas" par Trampa kognitīvajām (izziņas) spējām, bet viņš veicis šo testu pēc Trampa lūguma.

Džeksons pauda pārliecību, ka Trampam ir "ļoti spēcīga un ļoti iespējama varbūtība" pabeigt savu prezidentūru "bez jebkādām medicīniskām problēmām".

Ārsts sacīja, ka šis vērtējums balstās uz Trampa sirdsdarbības novērtējumu. Trampam sirds darbojas normāli, regulārā ritmā un bez skaņas anomālijām, viņš nav sirdzis ar sirds slimībām un viņa ģimenes locekļi arī ne.

Džeksons informēja, ka Trampa svars bija 239 mārciņas (108 kilogrami) - par trim mārciņām (1,4 kilogramiem) vairāk nekā 2016.gada septembrī.

Trampa asinsspiediens bija 122 / 74, bet holesterīna līmenis 223 bija augstāks par ieteicamo.

Trampa medicīniskās pārbaudes tika veiktas Voltera Rīda armijas slimnīcā, kas atrodas Mērilendas štata Betesdas pilsētā pie Vašingtonas.

Baltais nams pirms tam pavēstīja, ka šo pārbaužu ietvaros psihiatriskais novērtējums nav paredzēts, un uzsvēra, ka prezidenta prāts strādā izcili.

Sadusmots par žurnālista Maikla Vulfa skandalozo grāmatu "Fire and Fury: Inside the Trump White House", kurā apšaubītas Trampa gara spējas, prezidents tviterī norādīja, ka ir "ļoti stabils ģēnijs" un "tiešām gudrs".

Tramps stājās prezidenta amatā 70 gadu vecumā, kļūstot par inaugurācijas brīdī vecāko ASV prezidentu.