Zaudējis atbalstu pēc Trampa kritizēšanas, Benons spiests pamest ''Breitbart''

© REUTERS / Scanpix

Bijušais Baltā nama vecākais stratēģis Stīvs Banons ir aizgājis no labēji konservatīvā tīmekļa ziņu medija "Breitbart News", otrdien paziņoja šis medijs.

Par Banona aiziešanu no šī medija paziņots sešas dienas pēc tam, kad ASV prezidents Donalds Tramps nodēvēja viņu par jukušu.

Prezidents bija sašutis par rakstnieka Maikla Volfa jauno grāmatu "Fire and Fury: Inside the Trump White House", kuras fragmentā Banons raksturo kā nodevīgu un nepatriotisku prezidenta dēla Donalda Trampa jaunākā tikšanos ar krievu advokāti Trampa tornī Ņujorkā priekšvēlēšanu kampaņas laikā 2016.gadā.

Banonu ir pametuši finansiālie aizbildņi, nosodījuši bijušie politiskie sabiedrotie un izsmējis pats Tramps par viņa izteikumiem.

"Es lepojos ar to, ko "Breitbart" komanda ir paveikusi tik īsā laika periodā, izveidojot pasaules klases ziņu platformu," Banons sacīja paziņojumā, kuru pārraidīja "Breitbart" vietne.

"Stīvs ir mūsu mantojuma vērtīga daļa, un mēs vienmēr būsim pateicīgi par viņa ieguldījumu un to, ko viņš mums palīdzējis sasniegt," paziņoja "Breitbart" ģenerāldirektors Larijs Solovs.

Banons un "Breitbart" sadarbosies, lai panāktu netraucētu vadības nodošanu, piebilda šī vietne.

Banons bija "Breitbart News" direktoru padomes priekšsēdētājs kopš 2012.gada. Strādājot Baltā nama administrācijā, viņš apturēja savu pienākumu pildīšanu šajā medijā, bet pērn augustā atgriezās "Breitbart News" direktoru padomes priekšsēdētāja amatā un palika tajā līdz aiziešanai no šī medija.