Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Šodien sadalīs ''Zelta globusus''

© AFP/ SCANPIX

Losandželosas piepilsētā Beverlihilsā svētdienas vakarā notiks 75.ikgadējā "Zelta globusu" piešķiršanas ceremonija, un visvairāk nomināciju šīm godalgām ir izpelnījies režisora Giljermo del Toro fantastiskas trilleris "The Shape of Water" ("Ūdens forma") un kanāla HBO seriāls "Big Little Lies" ("Lielie mazie meli").

Kino kategorijās dominē "The Shape of Water" ar septiņām nominācijām, bet televīzijas godalgu vidū seriāls "Big Little Lies" ar sešām.

Labākās drāmas kategorijā Kristofera Nolana Otrā pasaules kara trilleris "Dunkirk" ("Denkerka") sacentīsies ar Lukas Gvadanjīno pieaugšanas drāmu "Call Me By Your Name" ("Sauc mani savā vārdā"), Stīvena Spīlberga politisko trilleri "The Post", "The Shape of Water" un Mārtina Makdonaha tumšo komēdiju "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri".

Filmu vidū, kas pretendē uz "Zelta globusu" labākās komēdijas vai mūzikla kategorijā, ir Džordana Pīla komēdijtrilleris "Get Out" ("”Prom"), kurā afroamerikāņa tikšanās ar savas baltās draudzenes vecākiem izvēršas šausmu stāstā, Džeimsa Franko biogrāfiskā filma "The Disaster Artist" un Grētas Gervigas komēdijdrāma "Lady Bird".

Toms Henkss, Džeimss Franko, Merila Strīpa un Sērša Ronena pretendē uz balvām labāko aktieru un aktrišu kategorijās.

Uz "Zelta globusu" kategorijā "Labākā filma svešvalodā" pretendē Kambodžas "First They Killed My Father", Vācijas un Francijas "In The Fade", Krievijas "Loveless", Čīles "A Fantastic Woman," un Zviedrijas, Vācijas un Francijas "The Square".

"Zelta globusus", kas ir otra prestižākā kino balva aiz ASV Kinoakadēmijas "Oskara", piešķir Holivudas Ārvalstu preses asociācija (HFPA).

Apbalvošanas ceremoniju svētdien vadīs amerikāņu komiķis Sets Maiers.