Taizemē ieviesta komandantstunda

© Scanpix/AP

Šodien Taizemes armijas operācijā galvaspilsētas centrā tika likvidēta opozīcijas protestētāju nocietinātā apmetne, tomēr atsevišķi Bangkokas rajoni joprojām neatrodas tās kontrolē, ziņo pasaules mediju aģentūras.

Šodien Bangkokas centrā turpinājās sadursmes armijas un opozicionāru starpā. Apšaudes rezultātā nogalināti pieci cilvēki, ievainoti aptuveni 50,līdz ar to upuru skaits jau sasniedzis 40.

Taizemes opozīcijas sarkankreklu protesta kustības līderi paziņoja par padošanos, šādu lēmumu pieņemot pēc armijas triecienuzbrukuma demonstrantu pozīcijām Bangkokā.

Protestētāju līderis ar asarām acīs paziņoja, ka sarkankrekli atkāpjas no ieņemtā viesnīcu un iepirkšanās rajona galvaspilsētas centrā, kur viņi pavadījuši sešas nedēļas.

Vismaz četri augsta ranga kustības pārstāvji pēcāk devās uz policijas iecirkni, lai padotos. Pēc likumsargu rīcībā esošajām ziņām, vēl vairāki demonstrantu līderi jau iepriekš aizbēguši.

Sarkankreklu protests Bangkokā ilga vairāk nekā mēnesi. Viņi pieprasa valdības atkāpšanos, parlamenta atlaišanu un jaunu vēlēšanu sarīkošanu.

Taizemes Ārkārtas situācijas atrisināšanas centrs paziņoja, ka "noteicis komandantstundu vēl 23 provincēs no plkst.20.00 līdz plkst.6.00".

Pārkāpējiem draudēs cietumsods līdz diviem gadiem vai 40 000 bātu (680 latu) naudas sods. Taču valdības preses pārstāvis pavēstīja, ka cilvēkiem, kuriem būs nepieciešams ceļot, vajadzēs līdzi būt pasei un biļetei.

Pilsētā uzdarbojas laupītāji un ļaunprātīgi dedzinātāji. Ugunsdzēsības dienests apliecināja, ka dedzinātāji Bangkokā pielaiduši uguni 20 objektiem, arī prāvam iepirkšanās centram, televīzijas stacijai, biržai, kinoteātrim un banku filiālēm.

Virs iepirkšanās kompleksa "Central World", kas ir viens no lielākajiem Dienvidaustrumāzijā, pacēlās milzīgi dūmu mākoņi.

Taizemes glābējdienesti ar helikopteriem evakuējuši vismaz 100 cilvēkus, kas bija iesprostoti opozicionāru aizdedzinātās telekompānijas Channel 3 ēkas Bangkokā.

Valdība apsūdz radikālos valdībai naidīgi noskaņotos elementus ļaunprātīgā dedzināšanā. Kā ziņo, sarkankreklu kustības radikāļi ir neapmierināti ar vadības lēmumu pārtraukt protestus.

Svarīgākais