Tramps atkal izceļas, nodēvējot savu sabiedroto par jukušu

© AFP / Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien asi nosodījis vienu no saviem tuvākajiem politiskajiem sabiedrotajiem, bijušo Baltā nama vecāko stratēģi Stīvu Banonu, nodēvējot viņu par jukušu.

Prezidenta dusmas izprovocējusi rakstnieka Maikla Volfa jaunā grāmata, kurā Trampa administrācija atainota nelabvēlīgā gaismā. Fragmenti no tās trešdien publicēti vairākos ASV laikrakstos.

Vienā no fragmentiem Banons raksturo kā nodevīgu un nepatriotisku prezidenta dēla Donalda Trampa jaunākā tikšanos ar krievu advokāti Trampa tornī Ņujorkā priekšvēlēšanu kampaņas laikā 2016.gadā.

Tramps paziņoja, ka Banonam nav nekāda sakara ar viņu vai viņa prezidentūru.

"Kad viņš tika atlaists, viņš zaudēja ne tikai savu darbu, bet arī savu prātu," runājot par Banonu, sacīja prezidents.

Volfa jaunā grāmata "Fire and Fury: Inside the Trump White House" ir balstīta uz vairāk nekā 200 intervijām, tostarp sarunām ar pašu prezidentu un viņa darbiniekiem.

Žurnāla "New York" publicētais fragments liecina, ka Tramps pats nemaz nav ticējis, ka uzvarēs prezidenta vēlēšanās, bet uzskatījis, ka kandidēšana pavērs viņam jaunas iespējas.

Trampa vecākais dēls kādam savam draugam izteicies, ka tēvs izskatījies tā, it kā būtu ieraudzījis spoku, kad kļuvis skaidrs, ka viņš patiešām varētu uzvarēt, teikts Volfa jaunajā grāmatā.