Eltonam Džonam tomēr ļaus dziedāt Marokā

Neraugoties uz reliģiozo un konservatīvo aprindu spiedienu, britu mūziķim Eltonam Džonam tomēr atļauts uzstāties Marokas lielākajā mūzikas festivālā Mawazine World Rhythms, kas Rabatā notiks no 21. līdz 29. maijam. Ietekmīgi musulmaņu garīdznieki iepriekš aicināja nepieļaut homoseksuāli orientētā pianista un dziedātāja uzstāšanos.

"Eltons Džons ir viens no pasaules labākajiem māksliniekiem. Uz skatuves viņš ir lielisks un neparasts, un tieši šā iemesla dēļ mēs viņu uzaicinājām un ļoti vēlamies redzēt uz festivāla skatuves. Dziedātāja privātā dzīve nav mūsu darīšana. Lēmumu par tā vai cita mākslinieka aicināšanu vai neaicināšanu mēs nepieņemam pēc viņu privātās dzīves izvērtēšanas," sarunā ar Reuters sacījis festivāla direktors Azizs Daki.

Pavisam festivālā, kura patrons ir Marokas karalis Mohammeds, piedalīsies vairāk nekā 100 mākslinieku un muzikālo kolektīvu no 50 pasaules valstīm. Marokas islāmiskās opozīcijas pārstāvji izteikuši iebildes ne tikai pret E. Džonu kā redzamāko brīvās mīlestības sludinātāju, bet arī visu pasākumu kopumā. Pēc viņu domām, šādi festivāli tikai veicina alkohola lietošanu un izlaidību un nekādi nesaskan ar islāma morāles likumu normām. Islāmiskās partijas PJD parlamenta frakcijas līderis Mustafa Ramids atzinis, ka partija pat vērsusies pie valdības ar attiecīgu oficiālu pieprasījumu, taču palikusi neuzklausīta. "Mazākais, ko viņi varēja izdarīt – vismaz aizliegt uzstāties šim vīram, nē, atvainojos, šai personai, jo par vīrieti viņu uzskatīt nav iespējams," par E. Džonu sacījis islāmistu politiķis.

Pasaulē

Pēc naktī uz piektdienu Libānā notikušajiem Izraēlas triecieniem pazudis kontakts ar Hašemu Safiedinu, kas tika uzskatīts par triecienā 27.septembrī nogalinātā šiītu kustības "Hizbollah" līdera Hasana Nasrallas potenciālo mantinieku, sestdien pavēstīja augsta līmeņa avots grupējumā.

Svarīgākais