Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Krievijas prezidentu aicina uzņemties atbildību par Smoļenskas aviokatastrofu

© REUTERS/ SCANPIX

Polijas aizsardzības ministrs Antonijs Macerevičs ceturtdien paziņojis, ka Polijas prezidenta lidmašīnā, mirki pirms tā 2010.gadā avarēja Smoļenskā Krievijas rietumos, notika divi sprādzieni, un aicinājis Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu "uzņemties atbildību par notikušo".

Macereviča komentāri acīmredzot ir atbilde Putina izteikumiem, kuros viņš noliedza, ka lidmašīnā būtu notikušas eksplozijas un aicināja Poliju pārtraukt Smoļenskas aviokatastrofas izmeklēšanu.

Macerevičs vada komisiju, kas no jauna izmeklē aviokatastrofu. Ministrs paziņojis, ka lidmašīnā, pirms tā avarēja, notikušas divas eksplozijas, kas liek domāt, ka Krievijai bija kāda saistība ar avāriju.

Macerevičs intervijā radio sacīja, ka Putinam būtu jābūt drosmei "uzņemties atbildību par notikušo".

AFP/ SCANPIX

Smoļenskas aviokatastrofa notika 2010.gada 10.aprīlī. Avārijā gāja bojā visi 96 lidmašīnā esošie cilvēki, arī Polijas prezidents Lehs Kačiņskis un daudzas citas augsta ranga Polijas amatpersonas.

Polijas labējā spārna politiķi uzskata, ka aviokatastrofa nebija negadījums, neraugoties uz to, ka Polijas un Krievijas izmeklētāji atzinuši, ka tā notika pilota kļūdas, slikto laikapstākļu un sliktās gaisa satiksmes kontroles rezultātā.