Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Viļņā aizturēts vīrietis, kurš Baltijas valstīs no bankomātiem nozadzis milzīgas summas

© Andrejs Terentjevs/F64 Photo Agency

Viļņā aizvadītajā nedēļas nogalē aizturēts Krievijas pilsonis, kurš tiek turēts aizdomās, ka no bankomātiem Latvijā, Lietuvā un, iespējams, arī Igaunijā nozadzis lielas naudas summas, paziņojusi Viļņas apriņķa policija.

Lietuvas Kriminālpolicijas darbinieki no Latvijas policijas saņēmuši ziņas, ka no dažādiem bankomātiem Rīgā vienas nakts laikā izņemta sešciparu summa. Saņemta arī informācija par Igaunijas bankomātos ar viltotām kartēm nelikumīgi izņemtu naudu.

REUTERS/ SCANPIX

Sestdien rīta agrumā Viļņas apriņķa policijas dežurants saņēma kompānijas "Wordline Lietuva" ziņojumu, ka dažādos Viļņas bankomātos, iespējams, veiktas nelikumīgas operācijas. Uz norādītajām bankomātu atrašanās vietām devās lieli policijas spēki un pie viena no tiem aizturēja 31 gadu vecu Krievijas pilsoni, pie kura tika atrastas 50 viltotas norēķinu kartes un gandrīz 27 000 eiro, ko viņš acīmredzot īsā laikā bija paspējis piesavināties.

Kriminālpolicijas Īpašuma noziegumu izmeklēšanas pārvaldes darbinieki noskaidroja, ka aizturētais iepriekšējā vakarā ielidojis Viļņā no Rīgas. Pie viņa atrasta arī lidmašīnas biļete uz Varšavu. Savukārt Lietuvas tportāls "alfa.lt" ziņo, ka Rīgā viņš ieradies no Maskavas.

Noskaidrots arī, ka Krievijas pilsonis konspirācijas nolūkos rezervējis viesnīcu numurus vairākos Viļņas rajonos. Viesnīcā, kur viņš faktiski bija apmeties, veikta kratīšana, kuras laikā atrasts klēpjdators ar īpašu programmu un palīglīdzekļiem, kas paredzēti nozagtu personas datu pārcelšanai bankas kartēs.

Tiesa svētdien aizturētajam noteikusi stingrāko iespējamo drošības līdzekli - apcietinājumu uz trim mēnešiem.

Lietuvas kriminālkodekss par sveša īpašuma izkrāpšanu lielā apmērā paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem.