16 gadīga austrāliete uzstādījusi kuģošanas rekordu

Sidnejas ostā noslēdzies 16 gadus vecās Džesikas Vatsones kuģojums apkārt pasaulei. Viņa ir līdz šim jaunākais cilvēks, kas šo ceļu veicis vienatnē un bez citu palīdzības.

Sidnejas ostā Džesika iekuģoja šodien, noslēdzot septiņus mēnešus ilgušo ceļojumu. Ostā viņu sagaidīja tūkstoši cilvēku, tai skaitā ģimene, draugi un premjerministrs Kevins Rads. Daudzi sanākušie bija tērpušies rozā krāsā, lai pieskaņotos meitenes laivas krāsai.

„Šī ir kā diena pirms Ziemassvētkiem,” Džesika rakstīja savā tīmekļa žurnālā pirms ierašanās. „Atšķirība ir vien tā, ka pirms Ziemassvētkiem es nekad neesmu bijusi tik satraukta.”

Pasaules ātrkuģošanas rekordu padome šo rekordu gan neatzīst, jo tai vairs nav nepilngadīgo kategorijas. Ir izskanējuši arī viedokļi, ka ar mērotajiem 23 tūkstošiem jūras jūdžu rekorda uzstādīšanai nepietiek, jo, pēc tās pašas ātrkuģošanas rekordu padomes normatīviem, viņa nav aizkuģojusi pietiekami tālu uz ziemeļiem no ekvatora, lai varētu teikt, ka patiešām ir apbraukusi apkārt pasaulei.

Svarīgākais