Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

ASV vairāk nekā puse sieviešu saskaras ar seksuālu uzmākšanos

© F64

ASV 60% sieviešu apgalvo, ka pieredzējušas seksuālu uzmākšanos, bet divas trešdaļas no viņām norāda, ka tas noticis darbavietā, liecina otrdien izplatītās sabiedriskās domas aptaujas dati.

Tikai 20% vīriešu atzīst, ka arī viņi pieredzējuši seksuālu uzmākšanos, un no viņiem 60% norāda, ka tas noticis darbavietā, teikts Kvinipiaku universitātes pētījumā.

Sieviešu vidū, kas apgalvo, ka pieredzējušas seksuālu uzmākšanos, 69% norāda, ka tas noticis darbā, 43% - sociālā vidē, 45% - uz ielas, bet 14% - mājās.

85% respondentu atzīst, ka seksuālā uzmākšanās sievietēm ir nopietna problēma, bet 55% norāda, ka pēdējā laika masveida apsūdzību atspoguļošana medijos palīdzējusi problēmu izprast labāk.

62% atzīst - tas, ka vainīgie tiks saukti pie atbildības par seksuālu uzmākšanos, pēc pēdējā laika apsūdzībām kļuvis ticamāks.

"Vairums amerikāņu vīriešu un sieviešu ir dziļi satraukti par seksuālo uzmākšanos, un šie skaitļi paskaidro - kāpēc. No desmit sievietēm sešas ir bijušas upuri," norādīja Kvinipiaku universitātes pārstāvis Tims Malojs.