Teroristi nogalinājuši 14 cilvēkus Nigērijā, ievainojot vēl 29

© AFP / Scanpix

Nigērijas ziemeļaustrumu pilsētā Maiduguri trešdienas vakarā uzspridzinājās četri teroristi pašnāvnieki, nogalinot 14 un ievainojot 29 cilvēkus, paziņojušas amatpersonas.

No četriem teroristiem pašnāvniekiem divi bija vīrieši, bet divas - sievietes. Viņi uzspridzinājās pilsētas Munagari rajonā.

Par teroraktu neviens nav uzņēmies atbildību, taču šādus uzbrukumus Nigērijā bieži rīko islāmistu ekstrēmistu grupējums "Boko Haram".

Grupējums " Boko Haram", kura nosaukums tulkojumā no hausu valodas nozīmē "Rietumu izglītība ir grēks", vēlas izveidot islāma valsti Nigērijas ziemeļaustrumos un kopš 2009.gada ir noslepkavojis vairāk nekā 20 tūkstošus cilvēku Nigērijas ziemeļos un vidienē. Tas rīko uzbrukumus galvenokārt baznīcām, mācību iestādēm, bāriem, policijai, armijai, politiķiem, sabiedriskiem un reliģiskiem līderiem.

Šī grupējuma kaujinieki pēdējā laikā rīko uzbrukumus arī Nigērijas kaimiņvalstīs. Benina, Čada, Kamerūna, Nigēra un Nigērija ir izveidojušas militāru aliansi cīņai pret "Boko Haram".

Pasaulē

Pēc naktī uz piektdienu Libānā notikušajiem Izraēlas triecieniem pazudis kontakts ar Hašemu Safiedinu, kas tika uzskatīts par triecienā 27.septembrī nogalinātā šiītu kustības "Hizbollah" līdera Hasana Nasrallas potenciālo mantinieku, sestdien pavēstīja augsta līmeņa avots grupējumā.

Svarīgākais