Dienvidkorejā piedzīvota otra stiprākā zemestrīce desmitiem gadu laikā

© AP / Scanpix

Dienvidkorejā trešdienas pēcpusdienā notika 5,4 magnitūdu zemestrīce, kurā ievainoti 57 cilvēki, bet 1536 bija spiesti atstāt savas mājas, ceturtdien paziņoja Iekšlietu un drošības ministrijas amatpersonas.

Zemestrīce notika dienvidaustrumu piekrastes rajonā ap ostas pilsētu Pohanu. Tā bija otra stiprākā zemestrīce Dienvidkorejā vairāku gadu desmitu laikā, bet nav ziņots, ka tā būtu izraisījusi nāves gadījumus.

Vairāk nekā 1000 dzīvojamo namu un desmitiem citu ēku un automobiļu tika sagrauti vai bojāti. Plaisas un citi bojājumi tika atrasti militāros objektos, tiltos, ostās un ūdensapgādes infrastruktūrā. Mediji demonstrēja fotogrāfijas, kurās bija redzami sabrukušu mūru gabali uz bojātām automašīnām, izsisti logi un plaisas ēkās.

Zemestrīces dēļ Izglītības ministrija bija spiesta uz vienu nedēļu atlikt universitāšu iestājeksāmenu, jo ir radušās plaisas dažās ēkās, kurās bija paredzēts šis eksāmens, un topošie studenti valsts dienvidaustrumos bija spiesti atstāt mājas.

Zemestrīce bija sajūtama arī Seulā, kas atrodas vairāk nekā 300 kilometrus no Pohanas.

Dienvidkoreja sāka oficiāli novērot zemestrīces 1978.gadā. Stiprākā zināmā zemestrīce šajā valstī notika 2016.gada septembrī un tās stiprums bija 5,8 magnitūdas, bet arī tajā nebija bojāgājušo, toties bija ievainotie.