Zemestrīcē Irākā bojāgājušo skaits jau sasniedzis 140

© AFP / Scanpix

Spēcīgā zemestrīcē svētdien uz Irākas un Irānas robežas dzīvību zaudējuši vairāk nekā 140 cilvēki, pavēstījušas abu valstu varasiestādes un oficiālie mediji.

ASV Ģeoloģijas dienests (USGS) ziņoja, ka 7,3 magnitūdas stiprā zemestrīce 25 kilometru dziļumā notika Suleimānijas provincē, Irākas ziemeļaustrumos.

Irānā dzīvību zaudējis 141 cilvēks, bet 866 ievainoti, pirmdien pavēstīja Iekšlietu ministrija.

Glābšanas darbi pārsvarā kurdu apdzīvotajā apvidū pilnā apjomā sāksies pēc saullēkta, sacīja ministrijas amatpersona, pieļaujot, ka upuru skaits var pieaugt.

Vietējie mediji ziņo, ka ievainots vairāk nekā 1000 cilvēku.

Drīz pēc zemestrīces sekoja 4,5 magnitūdas stiprs pēcgrūdiens, bet jau pēc pusnakts - 4,7 magnitūdu pēcgrūdiens. Baidoties, ka var sekot citi pēcgrūdieni, daudzas ģimenes nakti pavadījušas zem klajas debess.

Irānas varasiestādes pavēstīja, ka vairākās pilsētās pārrauta elektroapgāde. Irānas ziņu aģentūra ILNA vēstīja, ka zemestrīce skārusi vismaz 14 valsts provinces.

Irākas amatpersonas paziņojušas, ka Suleimānijas provincē, kas atrodas Irākas Kurdistānā, bojā gājuši seši cilvēki, bet 150 guvuši ievainojumus.

Zemestrīces grūdienus varēja just arī Irākas galvaspilsētā Bagdādē un pat Turcijas dienvidaustrumos, vēstīja aģentūras AFP žurnālisti.

Kalnainajā reģionā notikusī zemestrīce izraisījusi zemes nogruvumus, kas apgrūtina glābšanas darbus.

2003.gadā 6,6 magnitūdas stiprā zemestrīcē Irānā dzīvību zaudēja aptuveni 26 000 cilvēku.

Svarīgākais