Ziemeļkoreja ziņo par panākumiem kodoltermisko reakciju izpētē

Ziemeļkoreja ir paziņojusi par būtiskiem sasniegumiem kodoltermiskās enerģijas ieviešanā. Ir pamats skepsei par paziņojuma ticamību, jo, par spīti tam, ka šādā veidā būtu iespējams radīt daudz lētas un tīras enerģijas, nevienai valstij līdz šim tas vēl nav izdevies.

Atšķirībā no parastajiem atomreaktoriem, kodoltermiskajos reaktoros neveidosies bīstamie kodolatkritumi.

Ziemeļkorejas masu saziņas līdzekļi pavēstījuši, ka valsts zinātniekiem ir izdevies savienot atomus — šis process ir kodoltermiskās enerģijas pamatā. Eksperimenti laboratorijās, kuru laikā savienojot atomus, tiek izdalīti lieli enerģijas daudzumi, nav nekas jauns, tomēr ziemeļkorejiešu zinātnieki izpētē esot tikuši tālāk un radījuši „unikālu kodoltermiskas reakcijas ierīci”. Tā kā ne eiropieši, ne amerikāņu, ne ķīniešu zinātniekiem vēl nav izdevies pārvarēt būtiskās problēmas kodoltermiskās reakcijas principu ieviešanai reālos enerģijas ražotāja prototipos, sagaidāms, ka šis paziņojums tiks uzņemts ar neticību — ja vien Ziemeļkoreja nesniegs pierādījumus.

Ziemeļkoreja ir viena no pasaules nabadzīgākajām valstīm, un tai nepietiek enerģijas pat cilvēku pamata vajadzību apmierināšanai.