Tallinā nošautais vīrietis bijis turīga uzņēmēja brālis

© REUTERS/ SCANPIX

Igauņu medijs "Postimees" vēsta, ka vīrietis, kurš otrdien Tallinas centrā vicinājis nažus un vēlāk sašauts, bijis ietekmīga un bagāta igauņu uzņēmēja Kristo Kārmana brālis Januss.

Medijs informē, ka policijas sašautā vīrieša brālis ir uzņēmuma "Transferwise" dibinātājs un vadītājs. Atsaucoties uz ziņu aģentūras BNS publicēto informāciju, "Postimees" ziņo, ka mirušā vīrieša tuviniekiem jau paziņots par notikušo.

Tiek vēstīts, ka sociālajos tīklos nogalinātais Januss iepriekš rakstījis par dažādām sazvērestību teorijām. Piemēram, vēl nesen viņš norādījis, ka, izmantojot bezvadu internetu, satelītus un citas tehnoloģiju sniegtās iespējas, ASV spēj kontrolēt katru mūsu kustību.

2013.gadā Januss Kārmana pabeidza Tartu universitāti, kur iegūts bakalaura grāds datorzinātnēs. Pēc tam viņš turpinājis studēt Anglijā. Pēc studiju beigām vīrietis strādājis uzņēmumos par programmu izstrādātāju.

Ziņu aģentūra LETA jau informēja, ka Igaunijas Policijas un robežapsardzes dienesta preses pārstāvis norādījis, ka plkst.11.10 saņemts ziņojums, ka pa Harju ielu Brīvības laukuma virzienā dodas vīrietis, kas vicinās ar nažiem. Ierodoties notikuma vietā, policisti aicinājuši viņu nomest nažus un apstāties, taču vīrietis nav paklausījis. Viens no policistiem vispirms raidījis brīdinājuma šāvienus gaisā, bet, kad vīrietis meties policistu virzienā, izšāvis uz viņu un nopietni viņu ievainojis. Vīrietis nogādāts slimnīcā, kur ap pusdienlaiku miris.