Aizdomās par terorakta plānošanu Vācijā aizturēts 19 gadus vecs sīrietis

© EPA/Scanpix

Vācijas policija otrdien aizturējusi 19 gadus vecu sīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par islāmisma motivēta sprādziena gatavošanu, pavēstīja pretterorisma lietu prokuratūra.

Jamens A. tika aizturēts agri no rīta Šverīnē, valsts ziemeļaustrumos.

Vīrietis tiek turēts aizdomās, ka "plānojis un jau konkrēti gatavojis islāmisma motivētu uzbrukumu, izmantojot ļoti jaudīgas sprāgstvielas", teikts paziņojumā.

Šobrīd nav zināms, vai aizdomās turētajam ir bijis padomā mērķis vai nav. Prokuroriem arī nav informācijas, vai aizdomās turētais piederējis kādai "teroristu organizācijai".

Sīrietis ne vēlāk kā 2017.gada jūlijā pieņēmis lēmumu "Vācijā detonēt spridzekli ar mērķi nogalināt un ievainot iespējami daudz cilvēku".

Nākamo nedēļu laikā viņš iegādājies ķimikālijas un citus spridzekļa izgatavošanai nepieciešamos materiālus.

Vācijas policija islāmistu uzbrukumu draudu dēļ ir trauksmes gatavībā, īpaši pēc Berlīnes Ziemassvētku tirdziņa terorakta, kurā tika nogalināti 12 cilvēki.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais