Jaunā austrāliešu burātāja iekļuvusi vētrā

16 gadus vecā austrāliete Džesika Votsone, kura mēģina kļūt par jaunāko cilvēku, kas vienatnē apburājis apkārt pasaulei, iekļuvusi pamatīgā vētrā netālu no Tasmānijas krastiem. Šī iemesla dēļ viņas prognozētā ierašanās Sidnejā un regates finišs atlikts par aptuveni nedēļu.

Jaunās burātājas menedžeris Endrū Freizers informējis, ka vētra Tasmānijas piekrastē sakūlusi 12 metrus augstus viļņus, kuros kā skaidiņa mētāta Votsones aptuveni 10 metrus garā jahta "Ella"s Pink Lady". "Pēdējās divas nedēļas viņai bija visgrūtākās. Šis okeāna reģions ir pazīstams ar saviem nedrošajiem apstākļiem, un mēs jūtamies patiešām gandarīti, ka Džesikai ir izdevies sekmīgi pieveikt šo ceļa posmu," sarunā ar "AFP" sacījis Freizers.

Pati Votsone nedēļas sākumā savā blogā internetā rakstījusi, ka pēc cīņas ar lielajiem viļņiem un vēju, kura ātrums tuvojies 30 metriem sekundē, viņai "sāp visas maliņas" un viņas ķermeni klājot skrambas. "Es nekad nebiju iedomājusies, ka burājums apkārt Tasmānijai būs tik sarežģīts, bet tagad, pēc visām pēdējās nedēļas cīņām, jūtos ļoti gandarīta, ka esmu tikusi garām Dienvidaustrumu ragam," raksta burātāja. Šīs nedēļas sākumā viņa bija vairs tikai mazāk nekā 1600 kilometrus no sava galamērķa Sidnejas, no kuras Votsone burājumu apkārt pasaulei uzsāka pagājušā gada 18. oktobrī. Viņa jau veikusi vairāk nekā 36 000 kilometru garu ceļu un plānotā ierašanās Sidnejā pēdējo piedzīvojumu dēļ pārcelta no 9. uz 15. maiju, informējis burātājas menedžeris. "Uz viņu netiek izdarīts nekāds spiediens, lai ierastos ātrāk. Tas ļaus viņai nesteidzīgi atpūsties un izgulēties," sacījis Freizers, piebilstot, ka meteoroloģiskā prognoze ir labvēlīga burātājai.