Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Zviedrijā lekcijas laikā uzbrūk karikatūristam Vilkam

© Youtube

Šodien Zviedrijā, Upsalas universitātē kāds vīrietis uzbrucis latviešu izcelsmes karikatūristam Larsam Vilkam, kurš kļuva slavens ar savām pravieša Muhameda karikatūrām.

Lekcijas laikā māksliniekam uzbrucis kāds vīrietis, kurš ar savu galvu iesitis pa Larsa Vilka galvu. Karikatūrisam uzbrukumā salauztas brilles, bet viņš pats nav guvis savainojumus. Pēc uzbrukuma auditorijā sācies haoss, jo citi musulmaņu jaunieši klieguši un iesaistījušies sadursmēs ar apsargiem, ziņo Associated Press. Policija pēc notikuša aizturēja divus jauniešus.

Zviedrijā dzimušais latviešu mākslinieks Larss Vilks 2006. gadā kādā karikatūrā bija attēlojis suni, kurš tik ļoti izskatās pēc pravieša Muhameda, ka par šo līdzību nešaubījās arī musulmaņu ekstrēmisti, par karikatūras autora galvu piesolot 150 000 dolāru. Pats mākslinieks un mākslas profesors Vilks šā precedenta dēļ ieguva tādu popularitāti, kādu viņa profesionālā darbība līdz šim nebija devusi, bet Zviedrijas varas iestādēm par nopietnu uzdevumu kļuvis sargāt apdraudēto mākslinieku.