Berluskoni un sieva strīdas par naudu

Itālijas premjers Silvio Berluskoni ir tuvu vienošanās panākšanai ar sievu Veroniku par laulības šķiršanas finansiālajiem nosacījumiem, vēsta Itālijas mediji. Tiek ziņots, ka abas puses tuvojas kompromisam jautājumā par to, cik lielus uzturlīdzekļus nāksies maksāt premjeram, kurš ir viens no Itālijas bagātākajiem cilvēkiem.

Reuters vēsta, ka sestdien S. Berluskoni un V. Lario, kā arī viņu advokāti Milānas tiesas zālē apspriedušies vairāk nekā piecu stundu garumā – iespējams, tieši šā nogurdinošā pasākuma dēļ S. Berluskoni izlēma nedoties uz Maskavā notikušajām Otrā pasaules kara beigu svinībām, lai gan oficiāli to pamatoja ar sarežģīto finanšu situāciju eirozonā. "Mēs esam tuvu kompromisam," pēc apspriedes ziņu aģentūrai ANSA sacījis kāds jurists.

Jāatgādina, ka sākotnēji V. Lario pieprasīja mēneša uzturlīdzekļus 3,5 miljonu eiro apmērā, bet S. Berluskoni bija gatavs maksāt tikai 300 000 eiro. Neoficiāla informācija liecina, ka Veronika samazinājusi savu prasību apjomu pēc tam, kad saņēmusi solījumu, ka viņas īpašumā paliks greznā villa netālu no Milānas. Pagaidām līdz galam neesot atrisināts jautājums par Veronikas un Silvio trīs bērnu funkcijām premjera biznesa impērijā. Līdz šim lielāka loma tajā ir S. Berluskoni diviem bērniem no pirmās laulības.

Par nodomu šķirties no 73 gadus vecā S. Berluskoni 53 gadus vecā Veronika paziņoja pagājušā gada maijā, kad medijos parādījās ziņas par premjera tuvajām attiecībām ar kādu nepilnus 18 gadus vecu jaunieti. Toreiz V. Lario nikni paziņoja, ka viņai apnikusi vīra "pīšanās ar mazgadīgajām". Jāpiebilst, ka šī nebija pirmā reize, kad 1991. gadā noslēgtā laulība nonākusi uz izjukšanas sliekšņa – iepriekš S. Berluskoni nācies arī steigšus kāpt privātajā lidmašīna un doties uz Ziemeļāfriku atvainoties sievai par neveikliem izteikumiem. Pagājušā gada laikā Itālijas medijos parādījās vairāku sieviešu atklāsmes, ka premjers viņas nolīdzis eskorta pakalpojumiem, un V. Lario pavēstīja, ka šoreiz samierināšanās nav iespējama. Reuters piebilst, ka saskaņā ar Itālijas likumdošanu laulātajiem sākumā jāvienojas par īpašumu sadali un tikai pēc tam var sākties pats laulības šķiršanas process. Pēc Forbes informācijas, S. Berluskoni ieņem 70. vietu pasaules bagātāko cilvēku sarakstā un viņa īpašumu kopējā vērtība sasniedz 6,5 miljardus dolāru.