Bojāgājušo skaits Kuzbasa šahtā pieaudzis līdz 43

© Scanpix

Bojāgājušo skaits Krievijā Kuzbasa ogļu baseina šahtas "Raspadskaja" avārijā pieaudzis līdz 43, otrdien pavēstīja Ārkārtas situāciju ministrijas Sibīrijas reģionālā centra amatpersona.

"Bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 43. Vēl 47 cilvēku liktenis joprojām nav zināms," sacīja centra darbinieks. Atpazītas 32 upuru mirstīgās atliekas.

"Patlaban ir atpazīti 32 cilvēki. No viņiem 19 ir glābēji, pārējie - ogļrači," sacīja Prokuratūras izmeklēšanas komitejas amatpersona Nadežda Anaņjeva.

Jau ziņots, ka šahtā "Raspadskaja", kas atrodas Kemerovas apgabalā Meždurečenskas pilsētā, naktī uz 9.maiju ar četru stundu intervālu nogranda divi sprādzieni.

Otrs sprādziens bija jaudīgāks par pirmo, un nogranda brīdī, kad šahtā jau bija ieradušies 19 glābēji. Viņi visi gājuši bojā.

Kemerovas apgabalā ieradies premjerministrs Vladimirs Putins, kā arī vicepremjers Viktors Zubkovs, kurš vada palīdzības koordinēšanas komisiju.

Pēdējos gados Krievija vairākkārt piedzīvojusi katastrofas infrastruktūrai nozīmīgos objektos. Tā, piemēram, pagājušā gada augustā plūdu dēļ Krievijas lielākajā hidroelektrostacijā bojā gāja 75 cilvēki.

Svarīgākais