Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

"Ryanair" e-pastos lūdz aizgājušajiem pilotiem atgriezties kompānijā

© EPA/Scanpix

Ryanair administrācija sūta e-pasta vēstules bijušajiem pilotiem “lūdzoties”, lai tie atgriežas strādāt aviokompānijā, atsaucoties uz Independent.ie ziņo Baltic-Ireland.

Lidsabiedrība tika apsūdzēta nesaimnieciskā rīcībā pēc tam, kad tā bija spiesta atcelt aptuveni 700000 lidojumu rezervācijas dēļ haosa pilotu brīvdienu grafikā.

Kritiķi apgalvoja, ka aviokompānijā ir milzīgs pilotu trūkums, jo noteikts skaits kuģu kapteiņu un to palīgu ir pārgājuši strādāt pie konkurentiem - norvēģu pārvadātāja Norvegian Air, ziņo portāls.

Pagājušajā nedēļā aviokompānija paziņoja, ka tā vienā dienā darbā pieņēmusi 45 cilvēkus, kas 2017.gadā darbā pieņemto pilotu skaitu palielināja līdz vairāk nekā 860. Taču “Telegraph Travel” ziņo, ka Ryanair lidojumu operāciju vadītāja Elaine Griffins ar e-pastiem vēršas pie bijušajiem darbiniekiem, aicinot atgriezties aviokompānijā, solot vairāk naudas un labākus darba apstākļus.

Pagājušajā mēnesī, norvēģu kompānija ziņoja, ka 2017.gadā tai ir pievienojušies 140 Ryanair piloti. Tagad izskatās, ka Ryanair mēģina atvilināt tos atpakaļ, paziņojot, ka kapteiņu un kapteiņu palīgu samaksas likmes tiek paaugstinātas par aptuveni 20%.

Atbildot uz publikāciju, Ryanair apgalvoja, ka e-pasta vēstules nosūtītas nelielam skaitam bijušo kompānijas pilotu, piebilstot, ka pilotu netrūkst, jo to skaits lidsabiedrībā ir vairāk nekā 4200 jeb 10,5 piloti uz katru lidmašīnu.

Avots: baltic-ireland.ie