Īrija gatavojas gadsimta vētrai; slēgtas skolas

© AFP/ SCANPIX

Portāls "Baltic-ireland" vēsta, ka Īrijas Izglītības departaments apstiprinājis, ka sakarā ar vētru Ofēlijas pirmdien slēgtas skolas, bērnudārzi, koledžas un citas izglītības iestādes.

Departamenta paziņojumā teikts, ka šis lēmums tika pieņemts pēc apspriedēm ar valdības ārkārtas situāciju plānošanas darba grupas locekļiem.

REUTERS/ SCANPIX

Šobrīd publicētās prognozes liecina, ka vētra Ofēlija pirmdienas laikā virzīsies tieši pāri Īrijai. Visās riska zonās tiek prognozēti postījumi- no rīta dienvidrietumos un dienvidos, bet pēcpusdienā austrumu apgabalos.Tāpat arī spēcīgais lietus un vētra piekrastes zonās var izraisīt plūdus.

Īrijas Aizsardzības spēkiem ir izsludināts trauksmes režīms.Sabiedrībai tiek ieteikts nedoties ārā vētras laikā un izvairīties no piekrastes teritorijām.

Pasaulē

2023. gada 7. oktobrī Palestīnas teroristu grupējums “Hamas” iebruka Izraēlā, tur sarīkoja asiņainu slaktiņu: teroristi noslepkavoja 1200 cilvēku un sagrāba aptuveni 250 ķīlnieku. Visvairāk cietušo bija sievietes, kuras izvaroja, sakropļoja un pēc tam nošāva. Izraēla atbildēja ar militāru operāciju Gazas joslā. Ir pagājis gads. Ko par esošo situāciju domā Kārlis Daukšts un Juris Rozenvalds?

Svarīgākais