Apšaudē Lasvegasā nogalināti vairāk nekā 50 cilvēki, bet ievainoti vismaz 200

© AFP/AP/Scanpix

Lasvegasas policija svētdienas vakarā saņēma ziņas par uzbrucēju, kurš netālu pie "Mandalay Bay Hotel" viesnīcas atklājis uguni pret koncerta apmeklētājiem, ziņo BBC.

Identificēts vismaz viens šāvējs, kurš atklājis uguni mūzikas koncerta laikā Lasvegasā. Uzbrukums sākās plkst. 22:30 pēc vietējā laika.

Jaunākā informācija liecina, ka bojā gājuši vairāk nekā 50 cilvēki, bet ievainoti vismaz 200. Vairāki atrodas kritiskā stāvoklī. Tāpat policija ziņo, ka aizdomās turamais ir nošauts un tas bijis vietējais iedzīvotājs, 64 gadus vecais Stīvens Padoks.

Vīrietis pēc uzbruuma stila bijis "vientuļais vilks", taču vēl tiek meklēta kāda sieviete.

BBC ziņo, ka sociālajos tīklos ievietotajos video redzams, kā simtiem cilvēku metas pamest notikumu vietu. Videomateriālos dzirdama automātiskā ieroča skaņas.

Uzbrucējs atklājis uguni no automātiskā ieroča uz festivāla "Route 91 Harvest" apmeklētājiem no līdzās esošās viesnīcas "Mandalay Bay" 32. stāva. Brīdī, kad sākās apšaude, uzstājās dziedātājs Džeisons Aldīns.

Uz festivālu bija ieradušies apmēram 40 000 apmeklētāji, pūlī izcēlās panika un daudzi metās bēgt.

ASV prezidents Donalds Tramps izteicis līdzjūtību uzbrukumā nogalināto tuviniekiem.

"Mana vissiltākie līdzjūtības apliecinājumi šausmīgās Lasvegasas apšaudes upuriem un ģimenēm. Lai Dievs jūs svētī!" tviterī ierakstījis Tramps.

Slaktiņš Lasvegasā ir kļuvis par apšaudi ar vislielāko upuru skaitu ASV pēdējo 25 gadu laikā. Līdz šim vislielākais upuru skaits bija apšaudē geju naktsklubā Floridas štata Orlando 2016.gada 12.jūnijā, kad uzbrucējs nošāva 49 cilvēkus. Par šo uzbrukumu uzņēmās atbildību teroristu grupējums "Islāma valsts".

Viesnīcas istabiņā, no kuras uzbrucējs raidīja šāvienus, atrasti vismaz 8 ieroči.

Svarīgākais