Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Teju traģiski beidzas pacienta 9 stundu ilgā mediķu gaidīšana uzņemšanas nodaļā

© F64 Photo Agency

Ne vien Latvijā, bet arī citviet pasaulē cilvēkiem slimnīcu uzņemšanas nodaļās, lai saņemtu nepieciešamo palīdzību jāgaida vairākas stundas. "The Independent" vēsta, ka deviņu stundu ilga mediķu gaidīšana teju traģiski beigusies kādam vīrietim Ņujorkā.

Pēc tam, kad 53 gadus vecais Angels Rivjera guvis galvas traumu, viņš nogādāts slimnīcā. Tur novērošanas kameras fiksējušas, ka deviņas stundas vīrietis pavadījis uzgaidāmajā telpā, kamēr mediķi veikuši citus darbus. Tikai pēc vairākām stundām kāda medmāsa pamanījusi, ka Angels vairs nereaģē un viņam nekavējoties sniegta medicīniskā palīdzība. Tikai pēc tam, kad vīrietis jau bijis komā,mediķi konstatējuši, ka viņam galvas smadzenēs izveidojies asinsizplūdums.

Advokāts, kurš pārstāv ģimenes intereses šajā lietā norādījis, ka ir absurdi, ka slimnīcas personāls izliekas, ka tik ilgi neredz cilvēku, kurš burtiski mirst viņu acu priekšā.

Tikmēr slimnīcas pārstāvji kategoriski noliedz izskanējušo informāciju un norāda, ka brīdī, kad vīrietis ieradies slimnīcā, viņam veikta pārbaude, pēc kuras Angels lūgts uzkavēties, lai veiktu sīkākus izmeklējumus. Aptuveni pēc divām stundām ārsts vēlējies aprunāties ar pacientu, tomēr viņš pēkšņi esot pazudis. Līdz ar to pieņemts, ka Angels labprātīgi pametis slimnīcu. Tikai nākamajā rīta medmāsas esot pamanījušas, ka vīrietis atgriezies.

Tiesa gan advokāts norāda, ka slimnīca sniedz nepatiesu informāciju, uzsverot, ka novērošanas kameru ierakstos redzams, ka 53 gadus vecais vīrietis deviņu stundu laikā nav izkustējies no vietas un sēdējis slimnīcas uzgaidāmajā telpā.