Mehiko satricinājusi spēcīga zemestrīce

© Scanpix.ee

Meksikas galvaspilsētu Mehiko otrdien satricinājusi spēcīga zemestrīce, izraisot paniku iedzīvotājos, ziņo mediji.

Zemestrīces laikā spēcīgi šūpojušās ēkas un vairākiem namiem bojātas fasādes, taču visi postījumi vēl nav novērtēti, vēsta mediji.

Par cietušajiem pagaidām ziņots netiek.

Meksikas Seismoloģijas institūta sākotnējās aplēses liecināja, ka zemestrīces stiprums sasniedzis 6,8 magnitūdas, bet ASV Ģeoloģijas dienests (USGS) ziņoja, ka Mehiko satricinājusi 7,1 magnitūdas stipra zemestrīce.

Meksikas Seismoloģijas institūts ziņoja, ka zemestrīces epicentrs atradās kaimiņos esošajā Pueblas štatā, aptuveni 123 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Mehiko.

Iepriekš otrdien Mehiko birojos un citās darbavietās notika mācības, kā rīkoties zemestrīces gadījumos. Tās tika rīkotas pieminot 32.gadskārtu kopš 8,1 magnitūdas stiprās zemestrīces, kas 1985.gadā Mehiko laupīja dzīvību vairākiem tūkstošiem cilvēku un izpostīja lielu daļu pilsētas.

Pasaulē

2023. gada 7. oktobrī Palestīnas teroristu grupējums “Hamas” iebruka Izraēlā, tur sarīkoja asiņainu slaktiņu: teroristi noslepkavoja 1200 cilvēku un sagrāba aptuveni 250 ķīlnieku. Visvairāk cietušo bija sievietes, kuras izvaroja, sakropļoja un pēc tam nošāva. Izraēla atbildēja ar militāru operāciju Gazas joslā. Ir pagājis gads. Ko par esošo situāciju domā Kārlis Daukšts un Juris Rozenvalds?

Svarīgākais