"Samsung" plāno visu ražoto sadzīves tehniku padarīt pieslēdzamu tīklam

© F64

Dienvidkorejas tehnoloģiju uzņēmums "Samsung" vēlas līdz 2020.gadam visu uzņēmuma ražoto sadzīves tehniku padarīt pieslēdzamu tīklam, sacīja "Samsung" sadzīves tehnikas direktors Eiropā Dans Hārvijs.

"Mūsu gudrās mājas jeb "smart home" vīzija ir tāda, ka nav ierīces, kuru nevarētu pievienot tīklam. Jau pašlaik redzam, ka patērētāji arvien brīvāk pieņem savienojamas ierīces. Mums jau ir ar tīklu savienojami ledusskapji, putekļu sūcēji, veļasmašīnas, pie tam, 50% no mūsu pārdotajām veļasmašīnām ir pieslēdzamas tīklam," atklāja "Samsung" pārstavis.

Viņš arī norādīja, ka patērētāji sāk arvien vairāk apzināties "gudras" sadzīves tehnikas priekšrocības un gudrās mājas konceptu. ""Samsung" tīklā reģistrēti trīs miljoni ierīču un šīs skaitlis aug par pusmiljonu ierīču mēnesī," sacīja Hārvijs.

Runājot par to, kur patērētāji ir atvērtāki jaunajām tendencēm, Hārvijs sacīja, ka Eiropā vadošie tirgi ir Ziemeļvalstīs un Vācijā, bet savus gudros produktus "Samsung" piedāvās visus tirgos Eiropā.

"Samsung" Latvijā pārstāv SIA "Samsung Electronics Baltics". Uzņēmuma apgrozijums pērn bija 281,016 miljoni eiro, bet peļņa - 5,308 miljoni eiro.

Pasaulē

Šokējoša lieta nonākusi sabiedrības redzeslokā Francijā - pagājušajā nedēļā 72 gadus vecā Žizele Peliko tiesai atklāja, ka viņas šķietami mīlošais vīrs patiesībā ir organizējis savas sievas izvarošanu kas tika filmēta un ko paveikuši vairāk kā 80 vietējie vīrieši, raksta “BBC”.

Svarīgākais