Viesuļvētra "Irma" tuvojas Floridai; iedzīvotājus lūdz evakuēties

© SCANPIX

Britu raidsabiedrība BBC vēsta, ka ASV, Floridas štatam, tuvojas viesuļvētra "Irma". Štata amatpersonas lūgušas iedzīvotājus evakuēties un patverties drošās vietās.

Pēc nodarītajiem postījumiem Karību jūras salās, viesuļvētra "Irma" sestdien sasniegusi Kubas ziemeļu daļu. Tiek prognozēts, ka Floridas štatu tā sasniegs svētdien.

Saskaņā ar jaunāko informāciju, Floridas štata amatpersonas aicinājušas evakuēties teju 6.3 miljonus iedzīvotāju. Jau tagad aptuveni 25 000 iedzīvotāju pārtraukta elektroapgāde.

Šobrīd glābšanas dienestu izveidotajās pajumtēs patvērušies aptuveni 50 000 cilvēki. Daudzviet šīs patvēruma mītnes piepildījušās tik ātri, ka cilvēkiem lūgts doties uz citiem pilsētu rajoniem.

Tikmēr Kubas amatpersonas informējušas, ka piektās kategorijas viesuļvētra nodarījusi ievērojamus postījumus, tomēr sīkākas detaļas šobrīd netiek sniegtas.

Jau vēstīts, ka saistībā ar viesuļvētru "Irma" arī daži Latvijas valstspiederīgie vērsušies pēc palīdzības Latvijas Ārlietu ministrijā (ĀM) un Latvijas vēstniecībā ASV.

Ziņu aģentūra LETA informē, ka ministrija aicina visus Latvijas valstspiederīgos, ja tie atrodas vētras skartajās teritorijās un ir nepieciešama palīdzība, nekavējoties sazināties ar Latvijas vēstniecību ASV, pa tālruni +1 202 328 2881 vai zvanīt uz Konsulārā departamenta tālruni ārkārtas situācijām Rīgā - +371 26 33 77 11, vai rakstot uz "palidziba@mfa.gov.lv".