Izdevumam jāmaksā milzīgs sods par prinča Viljama sievas kailfoto publicēšanu

© REUTERS/ SCANPIX

Francijas tiesa otrdien piespriedusi 100 000 eiro sodanaudu franču žurnālam "Closer" par fotogrāfiju publicēšanu, kurās Keita redzama sauļojamies Francijā ar kailām krūtīm.

Graudainās fotogrāfijas tika uzņemtas laikā, kad pāris 2012.gada septembrī Francijas dienvidos pavadīja brīvdienas vikonta Deivida Linlija - princeses Mārgaretas dēla - pilī.

Tiesa arī piespriedusi maksimālo 45 000 eiro naudas sodu "Closer" redaktoram un tik pat liels sods piemērots arī žurnāla īpašniekam.

SCANPIX

Keitas kailfoto publicēšana izpelnījās asu kritiku no britu karaļnama puses un vairāki laikraksti Lielbritānijā atteicās no piedāvājuma iegādāties šīs fotogrāfijas.

Tomēr vairāki mediji Eiropā pārpublicēja skandalozās fotogrāfijas, tostarp laikraksts "Chi" Itālijā un "Daily Star" Īrijā.

Viljams un Keita iesūdzēja "Closer" tiesā un 2012.gadā Francijas tiesa aizliedza tenku žurnālam atkārtoti publicēt vai pārdot citiem medijiem šīs fotogrāfijas.

Pasaulē

Šokējoša lieta nonākusi sabiedrības redzeslokā Francijā - pagājušajā nedēļā 72 gadus vecā Žizele Peliko tiesai atklāja, ka viņas šķietami mīlošais vīrs patiesībā ir organizējis savas sievas izvarošanu kas tika filmēta un ko paveikuši vairāk kā 80 vietējie vīrieši, raksta “BBC”.

Svarīgākais