Elons Masks spriež par to, kas izraisīs Trešo pasaules karu

© REUTERS/ SCANPIX

Laikā, kad ievērojami pieaugusi spriedze Korejas pussalā, kompānijas "Tesla" vadītājs Elons Masks prognozējis, ka varētu sākties Trešais pasaules karš.

"The Guardian" vēsta, ka milzīgās kompānijas vadītājs šoreiz šo prognozi nav gan saistījis ar Ziemeļkoreju. "Šī valsts mūsu raižu sarakstā ir ļoti zemu." Lielāks drauds ir mākslīgā intelekta straujā attīstība.

REUTERS/ SCANPIX

Savas pārdomas par iespējamiem draudiem pasaulē E.Masks publicējis pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina paziņojuma, kurā šīs valsts līderis norādījis, ka mākslīgais intelekts ir šīs pasaules nākotne. "Tas sniedz ne vien lieliskas iespējas, bet arī draudus, kurus ir grūti paredzēt. Tas, kurš kļūs par šīs jomas līderi, kļūs par pasaules kārtības noteicēju."

Šī iemesla dēļ "Tesla" vadītājs ir mazāk satraucies par kārtējiem Ziemeļkorejas radītajiem kodoldraudiem, tā vietā uzsvēris, ka lielākus draudus rada tehnoloģiju un mākslīgās intelekta sistēmas darbība. Savā ierakstā mikroblogošanas vietnē twitter norādījis, ka šobrīd šīs jomas līderes pasaulē ir Ķīna un Krievija.

Svarīgākais