Ziemeļkoreja varētu veikt kārtējo raķetes izmēģinājumu

© AP/ SCANPIX

Ziemeļkoreja varētu veikt starpkontinentālās ballistiskās raķetes izmēģinājumu, pirmdien paziņoja Dienvidkorejas deputāts.

"Pastāv iespēja, ka Ziemeļi varētu pastrādāt jaunas provokācijas, izšaujot starpkontinentālo ballistisko raķeti uz Klusā okeāna ziemeļiem," pavēstīja deputāts Kims Bjunli no valdošās partijas.

Pēc Kima teiktā, viņš atsaucas uz Dienvidkorejas Nacionālā izlūkdienesta informāciju.

Ziemeļkoreja svētdien paziņoja, ka sekmīgi izmēģinājusi ūdeņraža bumbu, ko iespējams uzstādīt uz ballistiskās raķetes.

AFP/ SCANPIX

Ūdeņraža bumbas ir visjaudīgākās kodolbumbas un veido lielāko daļu pasaules kodolarsenālu.

Jūlijā Ziemeļkoreja veiksmīgi izmēģināja divas starpkontinentālās ballistiskās raķetes, kas var sasniegt lielāko daļu ASV teritorijas. Phenjana augustā draudēja dot triecienu ASV piederošajai Guamas salai Klusajā okeānā.

Svētdien notikušā izmēģinājuma sprādziens bija krietni spēcīgāks nekā iepriekšējos izmēģinājumos un bija jūtams Ķīnas pilsētās simtiem kilometru attālumā no Ziemeļkorejas robežas.

Pasaulē

Ukrainas sabiedrotie nekad nav mērķējuši uz Kijivas uzvaru karā pret Krieviju - tā intervijā laikrakstam “BILD” norādīja Bundestāga lielākā opozīcijas spēka konservatīvā bloka līderis Frīdrihs Mercs, kurš nesen tika izvirzīts kā kanclera kandidāts 2025. gada rudenī gaidāmajās vēlēšanās.

Svarīgākais