Īrija atkal atcēlusi lidojumus vulkānisko pelnu dēļ

Vakar vakarā, Īrijas aviācijas pārvalde ieviesusi lidojumu ierobežojumus sakarā ar jauna vulkānisko pelnu mākoņa tuvošanos no Islandes puses,ziņo BBCNews.

Ierobežojumi lidojumiem veikti no plkst. 6.00 rītā līdz plkst. 12.00 pēc Grinvičas laika, tā rezultātā atcelti vairāk nekā 100 reisi Īrijas lidostās.

Īrijas aviācijas pārvalde ziņo, ka pēc viņu rīcībā esošajām prognozēm pelnu mākoņa lielums un blīvums vairākkārt pārsniedz normāliem lidojumiem pieļaujamās normas.

"Mēs ceram, ka mākonis izklīdīs ātri un jau dienas otrajā pusē Dublinas un Šenonas lidostas varēs strādāt ierastajā režīmā," paziņoja Īrijas aviācijas pārvaldes vadītājs Imons Bernans.

Neskatoties uz lidojumu ierobežojumu īslaicīgumu, šāds lēmums satraucis vairākas Eiropas aviokompānijas, kas jau tā cietušas lielus zaudējumus.

Kā ziņo britu aviodispečeru kontroles aģentūra (NATS) līdz plkst. 7.00 rītā izmaiņas lidojumos nav paredzētas, bet plkst. 13.00 pēc vietējā laika aģentūra izplatīs papildu ziņojumu par stāvokli gaisa telpā un ar to saistītajiem lidojumiem.

Svarīgākais