No Krievijas konsulāta Sanfrancisko izplūduši kodīgi dūmi

© AP / Scanpix

No Krievijas ģenerālkonsulāta ēkas Sanfrancisko piektdien pa skursteni izplūda kodīgi melni dūmi dienu pirms tam, kad Krievijai pēc ASV administrācijas rīkojuma ir jāslēdz šis konsulāts.

Ugunsdzēsējus, kas ieradās notikuma vietā, raidīja prom konsulāta darbinieki, kas iznāca no ēkas.

No ēkas iznākušie cilvēki pateica ugunsdzēsējiem, ka nav nekādu problēmu un ka personāla darbinieki dedzina kādus priekšmetus kamīnā.

Sanfrancisko Ugunsdzēsības departaments bija saņēmis telefonzvanu par šiem dūmiem un nosūtījis darbiniekus uz turieni, bet noskaidrojās, ka dūmi izplūda pa skursteni un degšana notika kamīnā.

Jau ziņots, ka ASV ceturtdien lika Krievijai slēgt ģenerālkonsulātu Sanfrancisko, kā arī divus diplomātiskos objektus Vašingtonā un Ņujorkā, šādi atbildot uz Maskavas pieprasīto ASV diplomātu skaita samazināšanu Krievijā.

ASV Valsts departaments paziņoja, ka lēmums pieņemts "paritātes garā" un iestādes jāslēdz līdz sestdienai. Līdz ar ģenerālkonsulātu Sanfrancisko Krievijai jāslēdz arī kancelejas nodaļa Vašingtonā un konsulārā nodaļa Ņujorkā.

Krievijas Ārlietu ministrija piektdien apsūdzēja ASV varas iestādes, ka tās rada "tiešus draudus" Krievijas pilsoņu drošībai un pārkāpj viņu diplomātisko imunitāti ar Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) plānotu kratīšanu Krievijas ģenerālkonsulātā Sanfrancisko, kas notiks sestdien - konsulāta slēgšanas dienā.

Svarīgākais