Jauniete Indijā izdara pašnāvību, jo skolotāja viņu pazemojusi

© EPA/SCANPIX

12 gadus veca meitene Indijā nolekusi no ēkas jumta pēc tam, kad skolotāja viņu publiski kauninājusi par uz apģērba redzamu asins traipu.

"The Independent" vēsta, ka traģiskais incidents noticis pirmdien. Daži skolēni pamanījuši, ka meitenei uz apģērba redzams asins traips. Pēc tam jauniete lūgusi palīdzību skolotājai, kura tā vietā, lai atbalstītu skolnieci visas klases priekšā viņu kauninājusi.

12 gadus vecās meitenes māte medijiem atklājusi, ka tajā dienā meitenei sākušās menstruācijas. Skolotāja klases priekšā likusi jaunietei demonstrēt redzamo asins traipu un likusi tam klāt pielikt mitrumu absorbējošu audumu.

Pirmsnāves zīmītē jauniete norādījusi, ka izlēmusi veikt pašnāvību skolotājas rīcības dēļ. Pēc notikušā sākta izmeklēšana.

Tiesa, Indijā jau izsenis pastāv aizspriedumi pret šāda veida jautājumiem. Piemēram, dienās, kad sievietei ir menstruācijas, viņai ir aizliegts doties uz templi. Indijā pastāv uzskats, ka ikviena sieviešu kārtas pārstāve šajās dienās ir netīra un neķītra. Turklāt dāmas šajā laikā nedrīkst pieskarties pat konkrētiem ēdieniem.

Svarīgākais