Biljarda čempionu apsūdz korupcijā

Pasaules labākajam biljardistam Džonam Higinsam ir liegta iespēja piedalīties nākamajos turnīros, jo viņš bija piekritis par freimu zaudēšanu saņemt 261 tūkstoti mārciņu lielu kukuli.

Par Dž. Higinsa gatavību ņemt kukuļus vēstīja laikraksts News of the World, kā rīcībā ir videoieraksts, kurā redzams, kā Higinss un viņa pārvaldnieks Pats Mūnijs Kijevā vienojas par darījumu ar maskējušos žurnālistu.

Pasaules profesionālā biljarda asociācijas priekšsēdētājs Berijs Hērns pēc laikraksta raksta bija solījis spert radikālus soļus sportista sodīšanā, un aizliegums viņam startēt nākamajos turnīros ir viens no tiem.

Pašlaik nav ziņu, ka Higinss jelkad būtu speciāli zaudējis. Viņš arī ir paziņojis, ka nekad nav bijis iesaistīts nekāda veida biljarda rezultātu iepriekšējā noteikšanā. Viņš savu vainu noliedz un uzsver, ka „mana sirdsapziņa ir 100% tīra”.

Savukārt P. Mūnijs, kurš pēc skandāla ir demosionējis no biljarda asociācijas valdes, laikrakstam News of the World sacīja, ka „mums nav ne jausmas par apstākļiem, kādi bija Kijevā, un tamdēļ es neko nekomentēšu”. P. Mūnijs skaidroja, ka viņi abi sarunas laikā ir bijuši nobažījušies par savu drošību un pieļāvuši, ka ir sasaistījušies ar krievu mafiju.