Yahoo! paredz problēmas konkurentam Google

Interneta uzņēmuma Yahoo! vadītāja Kerola Barca intervijā BBC izteikusies, ka gadījumā, ja Google nedažādos savus pakalpojumus, to nākotnē sagaida problēmas.

Pēc K. Barcas domām, Google ir nepieciešams pelnīt naudu arī ar citiem pakalpojumiem, ne tikai meklēšanas dzinēju.

Yahoo! ir viens no pasaulē lielākajiem interneta pakalpojumu tīkliem, kuru izmanto vairāk nekā 200 miljoni cilvēku. ASV interneta meklētāju tirgū Yahoo! gan kontrolē tikai 17 procentus, turpretim Google pieder 65 procenti tirgus.

„Google draud problēmas, jo meklētājs ir vienīgais pakalpojums, ar ko viņi ir zināmi,” sacīja K. Barca. „Meklētājs veido tikai pusi no mūsu ienākumiem, bet viņiem tas ienes 99,99 procentus ienākumu. Viņiem ir jāatrod citas lietas, ar ko darboties.” Viņasprāt, ar meklētāja panākumiem pietiek tikai tādā gadījumā, ja Google ik gadus ir jāpalielinās par Yahoo! izmēra uzņēmumu.

K. Barca Yahoo! priekšgalā nonāca 2009. gadā, kad pārņēma vadību no uzņēmuma dibinātāja Džerija Janga. Viņa ir centusies uzlabot uzņēmuma finanšu rādītājus mazinot izmaksas, atlaižot darbiniekus, kā arī pārveidojot uzņēmuma organizācijas struktūru.

Pirmā ceturkšņa ienākumi šogad ir teju trīs reizes lielāki nekā pērn.

Svarīgākais