ASV lācis ar galvu iesprūst piena kannā

© rutlandherald.com

Vermontas štatā ASV ugunsdzēsējiem, policistiem un veterinārā dienesta darbiniekiem nācās gandrīz stundu nopūlēties, lai atbrīvotu ziņkārīgu melno lāci no skārda piena kannas, kurā dzīvnieks bija iebāzis galvu.

Laikraksts «The Rutland Herald» vēsta, ka dīvainais atgadījums, kas atsauc atmiņā grāmatiņu par Vinniju Pūku, noticis netālu no Redingas pilsētas. Glābēju dienests saņēmis vairākus satrauktu iedzīvotāju zvanus, kuros informēts, ka gar 106. šoseju klaiņo lācis ar piena kannu galvā un nesekmīgi cenšas atbrīvoties no šā aksesuāra, dauzot galvu pret klintīm un kokiem. Glābēji konstatējuši, ka neparastajā slazdā iekļuvis pavisam jauns, aptuveni 60 kilogramus smags Vermontas melnais lācis.

Pagājis zināms laiks, līdz dzīvnieku izdevies notvert. Sākotnēji lāci mēģināts atbrīvot, ieziepējot dzīvnieka kaklu un kannas malas, taču, kad tas nav izdevies, ugunsdzēsējiem nācies likt lietā savu speciālo tehniku, kannu sagriežot. Pēc sekmīgās operācijas atbrīvotais ķepainis aizlēkšojis mežā, un biologi izteikuši cerību, ka viņš guvis labu mācību un turpmāk galvu atkritumu izgāztuvē izmestās kannās vairs nebāzīs.

Svarīgākais