Eiropas Savienībā tiks atcelti šķidrumu pārvadāšanas ierobežojumi

Ierobežojumi pārvadāt šķidrumus lidmašīnās Eiropas Savienībā tiks atcelti 2013. gada aprīlī, teikts Eiropas Komisijas paziņojumā jauno aviopārvadājumu drošības prasību sakarā.

Pēc jaunajiem Eiropas Komisijas noteikumiem, visām ES dalībvalstu lidostām līdz 2013. gada aprīļa beigām būs jābūt aprīkotām ar speciāli šķidrumiem domātiem skeneriem. Pašlaik pasažieriem ir aizliegts pārvadāt šķidrumus tilpumos, kuri būtu lielāki par 100 mililitriem. Tieši pēc trijiem gadiem šie ierobežojumi tiks atcelti.

Jaunās drošības prasības galvenokārt ir vērstas pasažieru ērtības nodrošināšanai. Tā Eiropas Komisija liek lidostām atteikties no divkāršām pārbaudēm, kas nekādi nepalīdz drošības nodrošināšanai, bet tikai rada sarežģījumus izejot pārbaudes. Tāpat pasažieri, kuri jau būs pārbaudīti iekāpjot lidmašīnā, netiks pārbaudīti pārsēšanās laikā citās ES lidostās, pie kam, Eiropas Komisija cer noslēgt vienošanos par šādu pat mehānismu ar valstīm, kuras nav Eiropas Savienības dalībvalstis.

Eiropas Savienība stingros bagāžas pārbaudes noteikumus ieviesa pēc 2001. gada 11. septembra Ņujorkas terora aktiem. Ierobežojumi šķidrumu pārvadāšanai ES un virknē citu Eiropas valstu tika ieviesti 2006. gadā pēc tam, kad Lielbritānijā tika novērsti terora akti, kuros tika plānots izmantot tā saucamās „šķidrās bumbas”.

Svarīgākais