Malaizietim kompensēs krokodila kodienu golfa spēles laikā

Malaizijas pilsētas Malakas kūrorts piekritis izmaksāt 43 000 ringitu jeb aptuveni 13 000 dolāru lielu kompensāciju savam klientam, kuru golfa spēles laikā sakoda krokodils. Kūrorta administrācija gan piekāpusies pēc vairāk nekā sešus gadus ilgas strīdēšanās.

Incidents noticis 2004. gada janvārī – cietušais Hon Ki Sions, kurš ir kādas vietējās firmas direktors, stāstījis, ka golfa spēles laikā kūrorta "A"Famosa Golf Resort" teritorijā viņam uzbrucis aptuveni sešus līdz astoņus metrus garš krokodils, kurš mēģinājis vīrieti ievilkt dīķī, kurā acīmredzot bija iekārtojis sev mājvietu. Par laimi, golfa spēlētājam pie rokas bijusi viena no nūjām, ar kuru viņš atkāvies no rāpuļa un izrāvies no tā žokļiem. Vēlāk slimnīcā uz Hona kreisās kājas uzliktas 38 šuves. Hons uzskata, ka notikušajā vainojama kūrorta administrācija, kas nav parūpējusies, lai viesus neapdraudētu bīstami dzīvnieki.

Kūrorta īpašnieki gan centušies izvairīties no kompensācijas maksāšanas, taču šomēnes, kad lieta beidzot nonākusi līdz skatīšanai tiesā, tomēr piekāpušies. Tas gan viņus nav glābis no nevēlamas publicitātes, jo šo gadījumu aprakstījuši visi lielākie Malaizijas laikraksti, kuri interesējas, vai bīstamais krokodils joprojām dzīvo dīķī pie golfa laukuma. Tie arī atgādinājuši, ka ļaužu blīvi apdzīvotajā Malaizijā krokodilu uzbrukumi cilvēkiem ir ļoti reti, taču kaimiņos esošajā Taizemē, kur krokodilus audzē ādas iegūšanai, šādi incidenti notiekot samērā bieži. 2006. gadā, kad Taizemi piemeklēja plūdi, no legālām un nelegālām krokodilu audzētavām (tās bieži apmeklē arī tūristi) izbēga simtiem rāpuļu un varas iestādes bija spiestas izdot īpašu brīdinājumu, aicinot būt piesardzīgiem ne tikai kājāmgājējus, bet pat cilvēkus, kuri pārvietojās laivās.

Svarīgākais