Argentīnas skolās ļaus skatīties futbolu

Dienvidu puslodē vasara un līdz ar to arī mācību brīvdienas iekrīt mūsu ziemas mēnešos, bet jūnijā, kad DĀR notiks Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs futbolā, mācību gads būs pilnā plaukumā. Tiesa, skolēniem un studentiem tiks atļauts vērot Argentīnas izlases spēles mācību telpās.

Šāds lēmums pieņemts visaugstākajā līmenī, un par to paziņojis Argentīnas izglītības ministrs Alberto Sileoni. Viņa loģika bijusi samērā izprotama: "Futbola spēles skatīšanās mācību iestādē prasīs divas stundas no mācību procesam atvēlētā laika, bet, ja skolēni un studenti paliks mājās, viņi kavēs sešas stundas." Veiktās skolēnu un studentu aptaujas liecinājušas, ka lielum lielais vairākums ir gatavi "bastot" mācības, ja viņiem netiks dota iespēja stundu laikā noskatīties Argentīnas izlases spēles.

Jāpiebilst, ka ar faktu, ka 12., 17. un 22. jūnijā, kad savas grupu turnīra spēles aizvadīs šīs valsts izlase, dzīve Argentīnā būs faktiski paralizēta, samierinājušies visi. Daudzas iestādes oficiāli pavēstījušas, ka darbiniekiem tiks dota iespēja noskatīties šo spēļu translācijas. Argentīniešu fani gan cer uz savas izlases panākumiem un gatavojas tam, ka tai būs jāspēlē vēl četras spēles izslēgšanas turnīrā – finālu ieskaitot.