Arī Venecuēlas prezidents lieto Tviteri

Venecuēlas prezidents Ugo Čavess, kas ir slavens ar saviem nebeidzami garajiem runāšanas maratoniem, ir nolēmis pievērsties citam izpausmes žanra, un ir sācis lietot sociālo portālu Twitter, lai savas domas izteiktu 140 simbolos.

Pēc tam, kad U. Čavess bija publiski apsolījies kļūt neformālāks, drīz vien dienasgaismu ieraudzīja viņa tvitera konts. Dažu stundu laikā U. Čavesam jau bija turpat 29 tūkstoši sekotāju.

Kā norāda BBC, U. Čavesa politiskie konkurenti viņu ne reizi vien ir apsteiguši jauno mediju lietojumā. Tomēr šonedēļ Sabiedrisko lietu ministrs Diosdado Kabello paziņoja, ka prezidenta komanda plānojot „ieņemt” sociālo tīklu portālus. „Opozīcija domā, ka šīs lapas pieder viņiem. Viņi domā, ka viņiem pieder Twitter un Facebook,” teica ministrs. „Mēs cīnāmies un no mums Twitter kontu būs septiņiem miljoniem cilvēku.” Tik liels skaits ir U. Čavesa vadītajai Apvienotajai sociālistu partijai.

Pašlaik U. Čavesa tvitera lapā ir tikai viens ieraksts, un tas skan šādi: „Hei, kā iet? Es šeit parādījos, kā solīts — pusnaktī. Dodos uz Brazīliju. Un esmu laimīgs, ka varu strādāt Venecuēlas labā. Mūsu darbi vainagosies ar uzvarām!!” Ar divām izsaukuma zīmēm beigās.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais