Teroristi Nigērijā nogalinājuši vismaz 50 cilvēkus

© Scanpix

Teroristu grupējuma "Boko Haram" uzbrukumā naftas lauku izpētes komandai šonedēļ Nigērijas ziemeļaustrumos nogalināti vairāk nekā 50 cilvēki, paziņojuši avoti armijā, mediķu aprindās un humānās palīdzības organizācijās.

"Nogalināto skaits turpina augt," sacīja viens avots, kuram ir nepastarpināta informācija par otrdien netālu no Magumeri notikušo uzbrukumu. "Tagad mums ir vairāk nekā 50, un tiek ievesti jauni līķi."

Detaļas par uzbrukumu, par kuru sākotnēji tika ziņots kā par cilvēku nolaupīšanas mēģinājumu, parādās lēni, ņemot vērā, ka armija tur stingrā kontrolē piekļuvi Borno štatam - "Boko Haram" vardarbības epicentram.

Armija trešdien paziņoja, ka desmit cilvēki nogalināti uzbrukumā, kas bijis vērts pret Nigērijas Nacionālās naftas korporācijas komandu un Maiduguri universitātes ģeologiem.

Scanpix

"Boko Haram" izvērstā karadarbība, kuras mērķis ir Nigērijas ziemeļaustrumos nodibināt konservatīvu islāmistu valsti, kopš 2009.gada prasījusi vismaz 20 000 dzīvību.

Pasaulē

Pēc naktī uz piektdienu Libānā notikušajiem Izraēlas triecieniem pazudis kontakts ar Hašemu Safiedinu, kas tika uzskatīts par triecienā 27.septembrī nogalinātā šiītu kustības "Hizbollah" līdera Hasana Nasrallas potenciālo mantinieku, sestdien pavēstīja augsta līmeņa avots grupējumā.

Svarīgākais