Būvēs Krimas-Kubaņas tiltu

© publicitātes foto

Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs un viņa Krievijas kolēģis Dmitrijs Medvedevs parakstījuši vienošanos par Krimas-Kubaņas tilta projektēšanu un būvi, ziņo aģentūra UNIAN.

Krimas Ministru padomes priekšsēdētājs Vasīlijs Džarti, žurnālistiem paziņoja ka tieši viņam izdevies pārliecināt abu valstu prezidentus par nepieciešamību būvēt tiltu pāri Kerčas šaurumam.

"Krimas iedzīvotājiem, tas būs milzīgs pavērsiens, vispirms jau ekonomikas un sociālajā jomā. Tas nozīmēs infrastruktūras, komunikāciju un transportas infrastruktūras attīstību, kā arī tūkstošiem jaunu darba vietu" norāda Džarti.

Medvedevs norādījis, ka tilta būvniecība ja'pabeidz līdz 2014. gadam.

Iecerēts, ka jaunais tilts gadā nodrošinās 10 miljonu cilvēku pārvietošanos pār to.

Transporta pārvada projekts izstrādāts 2007. gadā tas paredz uzbūvēt 4,5 kilometrus garu tiltu 50 metru augstumā uz pāļiem, kas savienos Kerčas šauruma pretējos krastus. Tilta platums 22 metri, tilta malās paredzēti trotuāri gājējiem, būs arī divas autotransporta joslas katra 7,5 metru plata.

Projekts arī paredz iespēju ievietot komunikācijas naftas transportēšanai. Projekta vērtība sasniedz 480 miljonus dolāru (254,8 miljoni latu). Kā uzskata tā iniciatori, tiltu varētu uzbūvēt divos gados.

Pirmais tilts pār Kerčas šaurumam tika uzcelts 1944. gadā, bet jau pēc gada ziemas vātrās tas tika sagrauts.

Pasaulē

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ 29 nelegālos imigrantus, kas nelikumīgi mēģināja iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, piektdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Svarīgākais