Policija taranē Navaļnija biroju Maskavā; atņem datorus un dokumentus

© Scanpix

Krievijas policija ceturtdien nobloķējusi Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija biroju Maskavā, paziņojuši biroja darbinieki.

"Nezināmas personas naktī ielauzās mūsu birojā. Viņi izzāģēja atslēgas un visur salika metāla restes," ziņu aģentūrai AFP sacīja Navaļnija komandas loceklis Nikolajs Ljaskins.

Viņš piebilda, ka pie biroja ēkas atradās vairāk nekā desmit policisti un vēl vairāki iekšā birojā, bet neviens no viņiem nesniedza nekādus paskaidrojumus par notiekošo.

AFP fotogrāfs novēroja, ka pie ēkas atrodas vairāki policisti un vismaz viena policijas automašīna.

Navaļnija komandas pārstāvis Vitālijs Serukanovs tviterī ziņoja, ka policisti atsavinājuši datorus un dokumentus.

Scanpix

Navaļnija atbalstītāji ziņoja, ka līdzīgi nobloķēts arī birojs Novosibirskā, kur īslaicīgi aizturēti divi aktīvisti un apsūdzēti par pretošanos policijai.

Navaļnijs decembrī paziņoja par nodomu kandidēt nākamajās prezidenta vēlēšanās. Taču tiesa atzina viņu par vainīgu "Kirovļes" lietā par naudas izlaupīšanu, piespriežot viņam piecu gadu cietumsodu nosacīti, kas liedz viņam kandidēt prezidenta vēlēšanās.

Navaļnijs šo lietu uzskata par politizētu un savu vainu neatzīst. Viņš jau sācis priekšvēlēšanu kampaņu un negrasās to pārtraukt.

Navaļnijs šobrīd izcieš 25 dienu administratīvo arestu par pretkorupcijas protestu rīkošanu. Gaidāms, ka viņš tiks atbrīvots piektdien.

Svarīgākais