Haoss Hamburgā: Pirms G20 samita protestētājus izdzenā ar ūdens lielgabalu

© Scanpix

Vācijas policija otrdienas vakarā pielietojusi ūdens lielgabalu, lai izdzenātu vairākas protestētāju pulcēšanās pirms G20 samita Hamburgas pilsētā.

Policija vispirms izdzenāja protestētājus, kas bija uzslējuši teltis parkā pilsētas rietumu rajonā Altonā. Drīz pēc tam īsi pirms pusnakts policija pielietoja ūdens lielgabalu un piparu gāzi, lai izklīdinātu vairākus simtus cilvēku, kuri vairākās vietās sāka bloķēt ceļus.

Viena persona tika aizturēta un viegli ievainots viens garāmgājējs, kurš nebija saistīts ar protestiem, paziņoja policija.

Kā ziņots, konflikts par nometnes vietu svētdienas vakarā Hamburgā izraisīja sadursmes starp policiju un tā dēvētajiem antiglobālistiem.

Pēc protesta demonstrācijām, kas svētdien tika rīkotas pirms šonedēļ Hamburgā gaidāmās G20 galotņu sanāksmes, daļa protestētāju sāka parkā uzstādīt teltis.

Aktīvisti apgalvoja, ka viņiem tur nakšņot esot atļāvusi vietējā administratīvā tiesa, taču policija tiesas spriedumu interpretēja citādi, norādot, ka atļauja attiecoties vienīgi uz tiesībām parkā protestēt, nevis tur nakšņot.

G20 samits notiks 7. un 8.jūlijā, un Hamburgas varasiestādes gatavojas plašām protesta akcijām, kuras iecerējuši rīkot tā dēvētie antiglobālisti, anarhisti un citu politisko novirzienu pārstāvji. Sagaidāms, ka pilsētā ieradīsies vairāk nekā 100 000 protestētāju, ieskaitot vairākus tūkstošus kreiso ekstrēmistu.