"Carlsberg" strādnieki streiko mazāku alus devu dēļ

Alus ražošanas kompānijas "Carlsberg" lēmums rūpnīcas noliktavu strādniekiem turpmāk trīs bezmaksas alus pudeļu vietā izsniegt tikai vienu izraisījis streiku. Pēc piecu dienu streikošanas noliktavas strādnieki pirmdien atgriezušies darbā pēc tam, kad saņēmuši kompānijas vadības solījumu atgriezties pie šā jautājuma.

AFP vēsta, ka streikā Hoeje Tāstrupas noliktavās (netālu no Kopenhāgenas) piedalījušies aptuveni 200 noliktavas strādnieku un 50 šoferu un šā iemesla dēļ "Carlsberg" nav spējis laikus piegādāt alu daudziem patērētājiem. Kompānijas pārstāvis Jenss Bekke atgādinājis, ka 1. aprīlī (un tas neesot aprīļa joks) stājušies spēkā jaunie iekšējās kārtības noteikumi. "Līdz šim alus, ūdens un bezalkoholiskie dzērieni bija brīvi pieejami daudzviet izvietotajos ledusskapjos, bet tagad alus no tiem izņemts. Strādniekiem šis dzēriens būs pieejams tikai pusdienu laikā ēdnīcā – pa pudelei katram. Izņēmums ir šoferi, kuriem joprojām pienākas trīs pudeles alus, taču arī strādnieki vēlas šādas privilēģijas," viņš skaidrojis konflikta būtību.

Pagaidām strīdu nav izdevies atrisināt, taču pirmdien strādnieku arodbiedrības 3F pārstāvis Mikaēls Kristensens paziņojis, ka strādnieki ir gatavi atsākt darbu un gaida kādu pretimnākšanu no administrācijas.