Šajā dienā dzimis gan Tramps, gan Če Gevara

© tripadvisor

Šodien, 14. jūnijā savu dzimšanas dienu svin divi pasaules līderi - gan kādreizējais latīņamerikas revolucionārs Če Gevara, gan jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps. Par godu abiem līderiem norisinās dažādi viņiem veltīti pasākumi.

Kubas revolucionāro partizānu kustības dalībnieks Če Gevara, šodien atzīmētu 89 gadu jubileju.

Kā vēstī Kubas medijs Granma, šodien ASV Santaklaras skulptūru kompleksā, kas ir veltīts Če Gevaram un viņa biedriem, par godu viņa 89. dzimšanas dienai norisinās pasākums, kas pulcē lielu skaitu viņa piekritēju.

Santaklaras mauzolejs tika īpaši atjaunots par godu šiem svētkiem. Kompleksa restaurēšanas darbi tika sākti aptuveni pirms mēneša. Atjaunošanas procesā tika uzlaboti visi tur esošie elementi un objekti, ieskaitot akmeņus un bronzas burtus, kā arī tika atjaunota Če Gevaras statuja.

1959. gadā Če Gevara kopā ar domubiedriem gāza Kubas pastāvošo varu. Če Gevara pēc savas nāves, 1967. gadā kļuva par ikonu, kas simbolizē pretošanos pastāvošai varai.

Tiesa, šodien svētkus svin arī ASV prezidents Donalds Tramps. ASV prezidents atzīmē savu 71 dzimšanas dienu. Kā ziņo britu medijs Telegraph, Trampa sieva Melānija aicināja tuvākos draugus parakstīt kartiņu e-pastā. ‘’Man ir vajadzīga jūsu palīdzība, lai padarītu vīra dzimšanas dienu neaizmirstamu.’’

Aktīvi D. Trampa dzimšanas dienas svinībās ir iesaistījusies Indija, Ņūdelī pilsēta. Šajā vietā ‘’raj - tilak’’ ceremonijā tiek svinēts šis notikums, kā viņi paši apgalvo, tiks atzīmēta ASV prezidenta ‘’cilvēces glābēja’’ dzimšanas diena.

Pasākumā norisinās prezidenta bērnības un mūsdienu fotogrāfiju izstāde. Kā arī svētkos nav iespējams, iztikt bez svētku tortes, no rīta tika baudīta īpaša dzimšanas dienas kūka. Ar torti tika pat pacienāts D. Trampa plakāts.