Latvijas pastāvīgais pārstāvis Jānis Kārkliņš iecelts par UNESCO ģenerāldirektores vietnieku

Latvijas Republikas vēstnieks Francijā un Latvijas pastāvīgais pārstāvis UNESCO Jānis Kārkliņš apstiprināts par UNESCO ģenerāldirektores vietnieku komunikāciju un informācijas jautājumos.

UNESCO Izpildpadomes 184. sesijas ietvaros ģenerāldirektore Irina Bokova publiskoja organizācijas jauno augstāko amatpersonu sarakstu.

Šī ir pirmā reize, kad Latvijas pārstāvis iecelts tik augstā amatā ANO specializētajā aģentūrā. Jānis Kārkliņš starptautiski jau ir labi zināms un novērtēts diplomāts un informācijas jautājumu speciālists, pateicoties viņa līdzšinējai darbībai UNESCO un citās ANO sistēmas organizācijās. Apstiprinot Jāņa Kārkliņa kandidatūru, īpaši izcelts viņa ieguldījums Pasaules informācijas sabiedrības samita (World Summit on the Information Society (WSIS)) Tunisas fāzes sagatavošanā un darbība Piešķiramo vārdu un adrešu interneta korporācijas (ICANN) Valdību konsultatīvās padomes priekšsēdētāja amatā. UNESCO Komunikāciju un informācijas sektora galvenie atbildības jautājumi ir informācijas pieejamības veicināšana, pārdomātas informācijas un komunikāciju tehnoloģiju izmantošanas sekmēšana, vārda, preses brīvības un brīvas ideju plūsmas veicināšana, informācijas un kultūras daudzveidības izpausmju saglabāšana un nodrošināšana pasaules informācijas tīklos, informācijas un mediju ētikas jautājumu sekmēšana u.c.

UNESCO ģenerāldirektore Irina Bokova UNESCO Izpildpadomes laikā kopumā amatos apstiprināja deviņas jaunas UNESCO augstākās vadības amatpersonas, kurām darbs jāsāk šā gada 1. jūlijā.

Irina Bokova, bijusī Bulgārijas ārlietu ministre, par UNESCO ģenerāldirektori laika posmam no 2009. līdz 2013. gadam tika ievēlēta UNESCO 35. Ģenerālās konferences laikā 2009. gada 15. oktobrī, un šī bija pirmā UNESCO Izpildpadomes sesija jaunās ģenerāldirektores vadībā.

Latvija UNESCO Izpildpadomē ir ievēlēta darbībai no 2009. līdz 2013. gadam. Mūsu valsts un tās pārstāve Dagnija Baltiņa UNESCO Izpildpadomē darbojas ne tikai kā dalībniece, bet laika posmam no 2009. līdz 2011. gadam UNESCO Izpildpadomes birojā ir ievēlēta arī par UNESCO Izpildpadomes priekšsēdētāja vietnieci.

Svarīgākais