Parīziete iesūdz Franciju tiesā par netīrā gaisa izraisīto astmu

© BBC

Kā informē BBC, tad kāda parīziete ir iesūdzējusi Francijas valsti tiesā par gaisa piesārņojumu, kas viņai ir radījis veselības problēmas.

Clotilde Nonneza, 56 gadus vecā jogas pasniedzēja Parīzē dzīvo jau 30 gadus un ir pamanījusi, ka viņas veselība sāk pasliktināties. Veselības problēmas viņa ir sākusi ievērot decembrī, kad gaisa piesārņojums Parīzē sasniedza rekordlīmeni.

C. Nonneza uzskata, ka viņa ir piekopusi veselīgu dzīvesveidu kā dejotāja un jogas pasniedzēja, taču pašlaik cieš no elpošanas problēmām - hroniskas astmas un pneimonijas.

‘’Mans ārstējošais ārsts uzskata, ka Parīzes gaiss ir tik piesārņots, mēs elpojam tikai sasmakušu gaisu. Viņam ir arī citi pacienti, kurus ir skārusi šī problēma, pat bērni nav pasargāti no šīm problēmām. Arī mans kardiologs saka to pašu.’’

C. Nonnezas advokāts, François Lafforgue medijiem pauž to, ka ik gadu Francijā gaisa piesārņojums izraisa 48 tūkstošus nāves gadījumus.

‘’Mēs uzskatās, ka tas ir valsts uzdevums atrisināt šo problēmu, kura skar iedzīvotāju veselību, saistībā ar gaisa piesārņojumu.’’

Parīzē jau gadiem ir cīnās ar augsta līmeņa smogu, tādēļ varas iestādes ir ieviesušas likumu, kas paredz, ka tiks sodīti visi transportlīdzekļu vadītāji, kuriem nav ‘’Crit'Air’’ emisiju kategorijas uzlīmes. Tādā veidā cenšoties veicināt, lai Francijas iedzīvotāji izmantotu transportlīdzekļus, kuriem ir zems emisiju izmešu daudzums.

Pašlaik valdība jau cenšas rast situāciju samilzušajai problēmai. Vairākās pilsētas vietās tagad ir izvietoti automašīnu ierobežojumi un atvēlēta vieta gājējiem.

Svarīgākais